Economische missie naar Oekraïne met minister Lilianne Ploumen

15 Mrt
t/m
17 Mrt

Wilt u zaken doen in Oekraïne of uw business verdiepen? En bent u werkzaam in de sectoren Agro-Food of Infrastructuur/Logistiek? Ga dan van 15 t/m 17 maart 2016 mee met de economische missie naar Kiev, Oekraïne met minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Oekraïne, ook wel de ‘Graanschuur van Europa’ genoemd, is voor Nederland een interessante opkomende markt. Het transitieland heeft een ideale geografische ligging op een centraal punt tussen Europa en Azië. Oekraïne is met steun van de EU, internationale donoren en het IMF druk bezig met het doorvoeren van economische hervormingen om een welvarend en stabiel land te worden. Het land wil dit bereiken door toe te werken naar een gezonde democratie en vrije markt met Europese standaarden en regelgeving.

De huidige regering heeft daarom veel aandacht voor verbeteringen van het investerings- en ondernemersklimaat. Dit biedt betere handelsmogelijkheden voor Nederland voor met name agrarische producten en logistiek (vervoer, materieel, maar ook havenontwikkeling). U kunt dit moment dan ook benutten om u te laten informeren over de huidige situatie in Oekraïne en de kansen die dit land biedt.

Tijdens de missie komt u uitgebreid in contact met Oekraïense bedrijven die in deze sectoren actief zijn. U maakt tevens kennis en deelt ervaringen met Nederlandse ondernemers en potentiële zakenrelaties uit de Oekraïne. Er is uitgebreid gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen tijdens seminars, individuele matchmaking en/of collectieve bezoeken aan relevante bedrijven en overheidsinstanties. Maar denk ook aan netwerkevents zoals een Holland Trade Receptie in aanwezigheid van minister Ploumen.

Meer informatie over deze missie vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

  • Wanneer: dinsdag 15 maart tot en met donderdag 17 maart 2016
  • Waar: Oekraïne