Inspiratiebijeenkomst Nieuwe Business Modellen in Green Deals

16 Jun 2015

Dinsdag 16 juni organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in samenwerking met Jan Jonker, Hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen de inspiratiebijeenkomst Nieuwe Business Modellen in Green Deals.

Nieuwe Business Modellen zijn niet meer weg te denken bij Duurzaam Ondernemen. Kern van een business model is het organiseren van waardecreatie.  Nieuwe Business Modellen gaan over transacties die tegelijkertijd economische, sociale en ecologische waarde(n) genereren. Ook in de Green Deals worden diverse nieuwe Business modellen ontwikkeld.  In deze inspiratiebijeenkomst vertellen vertegenwoordigers van vier Green Deals hoe zij aan Nieuwe Business modellen werken:

  1. Green Deal Circulair Inkopen
  2. Green Deal Groene Daken
  3. Green Deal Icoonproject Recreatiegebieden en Natuur Veluwe
  4. Green Deal Transparantie Sociaal en Natuurlijk Kapitaal

Introductie en reflectie door  Jan Jonker

Jan Jonker is hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen.  Zijn onderzoeksinteresse ligt op het snijvlak van strategie, transitie en duurzaamheid, voornamelijk gericht op de ontwikkeling van nieuwe business concepten en strategieën. Sinds 2010 staat hij op plaats 45 in de Groene Top 100 van Trouw.

Waar & Wanneer

Locatie: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Adres: Prinses Beatrixlaan 2,  Den Haag, Zaal 1
Datum en tijd: Dinsdag 16 juni  14.00 – 17.00 uur; Inloop vanaf 13.30 uur

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Inschrijving en meer informatie

Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich tot uiterlijk donderdag  4 juni aanmelden door een mail te sturen aan hetty.raven@rvo.nl, onder vermelding de Green Deal(s) waaraan u eventueel werkt.

Een week voor de bijeenkomst ontvangt u het definitieve programma van de bijeenkomst.
Heeft u vragen over het programma, dan kunt u Esther Veenendaal benaderen via:  esther.veenendaal@rvo.nl.

  • Wanneer: dinsdag 16 juni 2015
  • Waar: Den Haag