AVEBE introduceert innovatief zetmeelderivaat voor voedingsindustrie

Aardappelzetmeelproducent AVEBE uit Veendam heeft ELIANE GEL 100 geïntroduceerd. Dit is een uniek zetmeelderivaat dat dankzij zijn unieke eigenschappen kan worden gebruikt om soepen, dressings en sauzen te maken. Groot voordeel is dat deze producten door de toepassing van ELIANE GEL 100 hun volle smaak en structuur kunnen behouden, terwijl er tot 50 procent minder vet in zit.

Volgens AVEBE gaat het om een uniek product dat voedingsproducenten de mogelijkheid geeft gezondere producten te ontwikkelen zonder concessies te hoeven doen op het gebied van smaak. Daarnaast is het volgens het Groningse zetmeelconcern erg gemakkelijk toe te passen in zowel poedermixes als UHT-gesteriliseerde producten.

ELIANE GEL 100 wordt geproduceerd uit Eliane. Dit is een zetmeel dat wordt gewonnen uit aardappelen die alleen amylopectine bevatten. Er zijn twee typen zetmeel: amylose en amylopectine, die van nature nagenoeg altijd samen voorkomen. Voor sommige toepassingen heeft het gebruik van alleen amylopectine echter duidelijk de voorkeur vanwege de helderheid en korte textuur. Daarom heeft AVEBE’s eigen kweekbedrijf Averis door natuurlijke selectie een unieke aardappel gekweekt die alleen amylopectine bevat.

Bron: AVEBE