Bio Product Processor van TCE Gofour beste duurzame idee

Het beste duurzame idee in de provincie Groningen is van TCE GoFour uit Stadskanaal. Het bedrijf ontving de prijs van gedeputeerde Yvonne van Mastrigt tijdens de Duurzame Dates op 29 januari in het provinciehuis. TCE GoFour werd beloond voor de Bio Product Processor (BPP), die via enzymen bepaalde gewassen omzet in brandstof of voedingsstoffen. TCE GoFour won ook de publieksprijs.

In totaal lieten negen Groninger bedrijven tijdens de Duurzame Dates in het provinciehuis hun ideeën zien. Jury en publiek konden zo uitgebreid kennismaken met de verschillende ideeën voor het opwekken en besparen van energie. Bij het winnende concept  van TCE GoFour gaat het om een goed doordacht proces, aldus het juryrapport. De Bio Product Processor is volgens de jury breed toepasbaar in het bedrijfsleven. Verder hoeft er bij de processor geen hoge waarde van oliehoudende gewassen gebruikt te worden om toch een goede opbrengst te krijgen.

Het evenement was bedoeld voor innovatieve bedrijven om kennis te delen en inspiratie op te doen, zodat duurzame initiatieven verder ontwikkeld kunnen worden. Het was de eerste keer dat de Duurzame Dates werden georganiseerd.

Bron: Provincie Groningen