Bioboxx wint Young Business Awards 2015

‘Bioboxx is een vernieuwend concept. Het is goed voor de werkgelegenheid en zij hebben van een idee naar een mooi bedrijf toegewerkt.  We verwachten als jury dat Bioboxx over vijf jaar een gerenommeerd bedrijf is met meerdere werknemers’.  Met deze mooie woorden motiveerde  juryvoorzitter Wim Beekman van de Young Business Award de keuze voor winnaar Bioboxx. Het was voor het Hoogeveense bedrijf overigens niet de eerste keer dat zij een prijs in de wacht sleepten met hun duurzame oplossing voor organisch afval.

De  Young Business Award werd dinsdag 19 mei jl. voor het tweede jaar op rij uitgereikt en heeft tot doel het klimaat voor startende ondernemers een flinke boost te geven. Uit 26 deelnemers en zes finalisten werd Bioboxx uiteindelijk gekozen tot de winnaar van het prijzenpakket dat onder andere bestaat uit een bedrag van vijfduizend euro en prachtige prijzen in natura ter waarde van zo’n twintigduizend euro!

De prijs werd in ontvangst genomen door Harry de Jonge. “We hebben het op de markt gebracht als compacte, afbreekbare afvalbox en perfecte vervanger voor het traditioneel inzamelen van afval binnen bijvoorbeeld de supermarktbranche, horeca, zorg en overheid”.

In februari jl. won het bedrijf ook al de titel ‘Duurzaamste Bedrijf’ . Tijdens de jaarlijkse duurzaamheidsconferentie van de Provincie Drenthe, IVN en de Kamer van Koophandel werd Bioboxx uitgeroepen tot Duurzaamste Bedrijf van Drenthe! De ecologische voetafdruk, het duurzaam gebruik van grondstoffen, de toepassing van bio-based materiaal, emissies, logistieke bewegingen, samenwerking, de mate van innovatie, bewezen toepasbaarheid en de mate van bijdrage aan een duurzame Drentse economie, werden door het juryrapport geroemd.

“In het kort komt het erop neer dat Bioboxx haar gebruikers veel voordelen biedt. Denk hierbij aan minder transportkosten, spoelwaterreductie, CO2 reductie en het overslaan van schakels in de afvalketen”, vat De Jonge samen. “Deze beide prijzen zijn een mooie bekroning op en erkenning van het werk van het team van Bioboxx!”, aldus de trotse winnaar.

Meer informatie: www.bioboxx.com