Dewulf kondigt akkoord voor overname Miedema aan

De Dewulf groep heeft een principeakkoord gesloten tot overname van Miedema, dé referentie in het ontwikkelen en vervaardigen van moderne technologie voor het inschuren, sorteren, transporteren en het poten van aardappelen. Het bedrijf voert sterke merken als Miedema, Structural en Smart Solutions. Met deze overname wordt het assortiment aardappel- en groentemachines van Dewulf versterkt en groeit de groep onbetwistbaar uit tot de wereldwijde top binnen dit segment van landbouwmachineproducenten. Zo kunnen Dewulf en Miedema samen een volledig pakket aanbieden aan de moderne aardappel- en groentetelers van deze wereld. De overname zal naar verwachting in het 4e kwartaal van 2014 worden afgerond.

Het huidige management van Miedema blijft aandeelhouder van de vestiging in Winsum (28%) en garandeert op deze manier de continuïteit voor alle belanghebbenden. De eigen ontwikkeling, productie en leiding van het bedrijf blijven in Winsum (Nederland). Synergieën zullen vooral worden gezocht op het vlak van verkoop van de machines, de marketing en in de inkoopdepartementen van de beide bedrijven.

Miedema, dé referentie in het ontwikkelen en vervaardigen van moderne technologie voor het inschuren en sorteren is gevestigd in Nederland (Winsum). Met 111 medewerkers produceert Miedema zéér lean de meer dan 1500 verschillende machines en levert deze wereldwijd, en dit al sinds 1940.

Dewulf is marktleider op het gebied van zelfrijdende aardappel- en wortelrooiers. Met meer dan 150 medewerkers en 2 productielocaties in België (Roeselare) en Roemenië (Brașov) produceert Dewulf zo’n 300 rooiers per jaar en levert die in 37 landen, waaronder China, Turkije en Zuid-Afrika. De technologische voorsprong van de 68-jarige familieonderneming uit zich in gebruiks- en onderhoudsvriendelijke rooiers die rooien in de meest uitdagende omstandigheden en met behoud van kwaliteit.

Bron: Miedema