Food Valley Expo trekt 900 bezoekers

De Food Valley Expo 2015 heeft bijna 900 bezoekers uit binnen- en buitenland getrokken. In totaal brachten 20 nationaliteiten een bezoek aan de beurs. Op de Expo was aandacht voor onder meer tientallen innovatieve foodproducten, nieuwe technologie en de laatste inzichten op het gebied van voeding en gezondheid.

De Food Valley Expo was dit jaar voor het eerst een tweedaags event. Er was veel aandacht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van agrifoodinnovatie. Tijdens de Food Valley Excellence Tour brachten 80 deelnemers een bezoek aan bedrijven op Wageningen Campus en in de omgeving.

De eerste dag stond in het teken van de vertaling van wetenschap naar toepassing. Onder andere darmgezondheid, plantenstoffen en ict in agrifood stonden centraal. De tweede dag waren er inleidende keynotes over city farming en innovatie in zuivel. Constantijn van Oranje-Nassau van Startup Delta sprak over de kansen van start-ups in agrifood. “Nederland loopt voorop als het gaat om innovatie in agrifood. Die voorsprong moeten we behouden. Daarvoor is het zaak om voldoende kapitaal aan te trekken en om de juiste partners te vinden. Wees trots en vertel het verhaal”, hield hij de aanwezigen voor.

Op de beursvloer was er volop gelegenheid voor het ontmoeten van nieuwe businesspartners. Veel deelnemers hebben de basis gelegd voor nieuwe samenwerkingen.

Dat de Food Valley Expo een podium biedt voor innovatieve bedrijven uit verschillende sectoren en voor bedrijven door de keten heen werd door de bezoekers als uniek ervaren.

Het was de elfde editie van Food Valley Expo. De Expo wordt georganiseerd door Food Valley NL en vond dit keer plaats op de Wageningen Campus.

Bron: Persbericht Food Valley NL