Friese ondernemers experimenteren met droge worst van vis

Drie Leeuwarder ondernemers hebben de handen ineengeslagen om een droge worst van vis op de markt te brengen. Kok Syb Zijlstra, vishandelaar Sietse de Vries en slager en worstmaker René Bakker willen de visworst niet alleen in hun eigen zaken gaan verkopen, maar willen het product via de groothandel ook aan speciaalzaken gaan leveren.

Zijlstra en de Vries kwamen op het idee voor de worst toen ze erachter kwamen dat een worst van vis nog niet bestaat. Ze riepen de hulp in van worstmaker Bakker in en sloegen aan hete exprimenteren. Hieruit is een worst voortgekomen die voor de ene helft uit vis en voor de andere helft uit kalfsvlees bestaat. Het vlees is nodig voor de binding.

Voordat de worst de winkels in kan, moet er nog bacteriologisch onderzoek plaatsvinden. Omdat visworst nog niet bestaat is nog onbekend hoe de verhouding suiker en zout moet zijn om een veilig product te maken.

Bron: Leeuwarder Courant