Gekleurde aardappels HZPC genomineerd voor internationale prijs

Aardappelhandelshuis HZPC uit Joure is genomineerd voor de Innovation Award van Fruit Logistica, de grootste en belangrijkste internationale vakbeurs voor de groente- en fruitbranche. HZPC is genomineerd voor WOW! Colourful Perupas, een serie gekleurde appelrassen.

WOW! Colourful Perupas zijn door de internationale Fruit Logistica jury uitgekozen als één van de 10 meest veelbelovende innovaties wereldwijd. Fruit Logistica in Berlijn is the grootste internationale beurs voor de Food & Agri business. ‘Perupas zijn letterlijk een blikvanger vanaf het moment dat het product op de markt kwam’, aldus marketing project manager Annemarie Blitterswijk. ‘Veel chef-koks en kookliefhebbers in heel Europa gebruiken deze ‘nieuwe groente’ voor het bereiden van kleurrijke gerechten.’

De kleurrijke aardappels komen voort uit de innovatiedrang van het Jouster aardappelhandelshuis. De kleuren van de aardappels, die namen dragen als Violet Queen, Blue Star en Double Fun, zijn te danken aan natuurlijke antioxidanten als anthocyanen en carotenoïden. Deze geven de aardappels volgens HZPC niet alleen een mooi kleurtje, de antioxidanten hebben ook een positief effect op de gezondheid van de consument.

Of HZPC zijn nominatie verzilverd wordt bekendgemaakt tijdens Fruit Logistica, dat van 3 tot en met 5 februari plaatsvindt in Berlijn.

Bron: Jouster Courant