Meststoffenproducent Culterra neemt Duitse branchegenoot over

De Friese meststoffenproducent Culterra heeft het Duitse Maltaflor overgenomen. Door de acquisitie van de branchegenoot uit Schweinfurt verwerft het Workumse bedrijf de nodige extra productiecapaciteit.

Culterra zag geen mogelijkheden om de productie in Workum uit te breiden. ‘Dat is zo’n gestroomlijnd proces’, zegt directeur Léon Fock in de Leeuwarder Courant. ‘Als je dat gaat aanpassen, brengt dat een hoop extra kosten met zich mee.’ Daarnaast biedt de overname van de Duitse fabriek logistieke voordelen. Vooral de afzet naar Zuid-Europa zal voor Culterra een stuk goedkoper worden.

Culterra telt in Workum momenteel 25 medewerkers. Het bedrijf produceert organische meststoffen uit onder meer druivenpittenmeel en soja-afval. Het bedrijf gebruikt slechts weinig dierlijke mest in zijn producten, gemiddeld slechts 15 procent. De meststoffen worden vooral gebruikt op golfbanen, sportvelden en in het openbaar groen over de hele wereld.

De nieuw verworven Duitse meststoffenfabriek zal worden aangestuurd vanuit Workum. Dat levert naar verwachting extra banen op.

Bron: Leeuwarder Courant