Noordelijke leraren krijgen award voor lessen over aardappel

Twee noordelijke leraren hebben de Enza Zaden Award gewonnen voor hun lessenreeks over de aardappel. Beide leraren willen met hun lessen in het middelbaar onderwijs inspelen op de nieuwe behoefte vanuit het bedrijfsleven.

Peter Visser (CSG Dingstede in Meppel) ontwikkelde het programma samen met Jos Kramer (Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden). Ze kregen het idee voor een lessenreeks toen ze nadachten over de belevingswereld van de consument. Een voorbijganger met een zak patat was uiteindelijk de inspiratie voor de lessen over plantenbiologie.

Jos Kramer is inmiddels bezig met de ontwikkeling van een nieuw lesprogramma. Ditmaal is doping het onderwerp, naar aanleiding van de schandalen in de Russische atletiek.

Het bedrijf Enza Zaden in Enkhuizen, dat graag wil dat het onderwijs meer aansluiting krijgt bij de praktijk, is bedenker van de award. Ze doen dat in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.

Beide docenten zullen samen met een klas een bezoek brengen aan het bedrijf.

Bron: RTV Drenthe