Startup Weekend richt zich op thema ‘Food’

Groningen krijgt begin juni een extra Startup Weekend met als thema Food. De bedoeling is dat creatievelingen een weekend lang aan de slag gaan met nieuwe ideeën voor een bedrijf of product. Er zijn in het Noorden al meer van dit soort events, maar nog nooit eerder stond zo’n weekend in het teken van een thema.

Het concept Startup Weekend is een wereldwijd fenomeen, dat al zorgde voor 13.000 nieuwe bedrijven en meer dan 123.000 nieuwe ondernemers. Ook in Groningen is jaarlijks een groot Startup Weekend, dat helemaal vol zit met ongeveer 100 deelnemers. Dus was er ruimte voor een dergelijk weekend met een thema.

De organisatie verwacht ongeveer 50 deelnemers uit de drie noordelijke provincies. Toevallig valt het weekend samen met het kookevenement de Culinaire Verleiding op het Ebbingekwartier. Deelnemers kunnen daardoor eventuele nieuwe producten meteen testen.

Uiteindelijk is ook de organisatie benieuwd wat het weekend gaat opleveren. Veel restricties zijn er niet. De nieuwe ideeën moeten te maken hebben met voedsel, maar het kan ook gaan over logistiek en afval in relatie met eten.

Bron: Dagblad van het Noorden