Topsector Agri & Food start Holland Center in China

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft in het Chinese Shanghai het Holland Center geopend. Dat centrum is opgezet door bedrijven in de topsector Agri & Food. De bedoeling is dat het centrum ervoor zorgt dat Nederlandse bedrijven meer en beter zaken kunnen doen in China.

Het centrum biedt de Nederlanders een uitgebreid netwerk van private Chinese ondernemers. Op die manier kunnen snel geschikte samenwerkingspartners gevonden worden. De Nederlanders kunnen in het centrum ook laten zien hoe sterk de Agri & Food sector is. Bijzonder is de wijze waarop in Nederland de overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen samenwerken.

Het centrum wordt de komende tijd nader vorm gegeven met een beperkte groep bedrijven. Daaronder zijn onder andere CRV (rundveeverbetering), FrieslandCampina (zuivel), Hendrix Genetics (fokkerij van varkens, pluimvee en vis), Priva (klimaattechnologie in de tuinbouwkas), Rabobank (financiering), Refresco-Gerber (frisdranken), Univeg (groenten en fruit), VanDrie Group (kalfsvlees) en Corpus (educatieve attractie). Wageningen Academy is de voorkeurspartner op het gebied van cursussen.

Bron: Food&Nutrition