Van de Leur Banketspecialiteiten is overgenomen door Koninklijke Smilde

De Koninklijke Smilde uit Edam heeft per 1 januari van dit jaar Van de Leur Banketspecialiteiten in Bolsward overgenomen. Beide bedrijven worden samengevoegd en dat zorgt ervoor dat Van der Leur in één klap ook Koninklijk is.

Volgens Van der Leur sluit de overname goed aan bij de belangrijkste doelstelling van beide bedrijven: continuïteit en groei. “Door de samenvoeging van de twee industriële bakkerijen worden de krachten op het gebied van productie, innovatie, verkoop en marketing gebundeld.”

Koninklijke Smilde is blij met de aanwinst. “De activiteiten van Van de Leur passen naadloos in onze strategie om een uniek bakkerijbedrijf te creëren met een duidelijke consumentenoriëntatie, internationale scope en sterke focus op vernieuwing”, aldus Ronald Prince, CEO van Koninklijke Smilde.

De nieuwe combinatie krijgt een leidende marktpositie voor industriële bakkerijproducten en halffabricaten. Samen hebben ze meer dan 300 werknemers. De overname zorgt waarschijnlijk voor meer banen in Bolsward. Overlappende functies vervallen, maar de productieafdeling gaat groeien. De overname zorgde er wel voor dat Robert van de Leur na 27 jaar zal aftreden als Algemeen Directeur van zijn bedrijf.

Van der Leur heeft zich ontwikkeld van een ambachtelijke banketbakkerij met eigen winkel tot een industriële bakkerij. Sinds 1973 richt Van de Leur zich op de productie en verkoop van banketproducten voor professionele afnemers, zoals bakkerijen, retail en horeca.

Bron: Van der Leur