Van der Meulen Meesterbakkers introduceert broodchips

Bakkerijbedrijf Van der Meulen Meesterbakkers uit het Friese Hallum heeft chips ontwikkeld op basis van toast. ‘Say yes to No’, zoals het product heet, ligt sinds kort in de schappen bij Albert Heijn, Deen Supermarkten, de Belgische keten Delhaize en bij supermarkten in Canada.

De toastchips, kleine ronde melbatoastjes in de smaken Goudse kaas, barbecue en ui, zijn ontstaan uit de innovatiedrang van het meer dan honderd jaar oude Friese familiebedrijf. Het 125 medewerkers tellende bedrijf is vooral bekend van zijn toastjes, beschuit en roggenbrood; allemaal producten die het vooral van het beleg moeten hebben. Het bedrijf wilde zelf ook wel eens de smaakmaker zijn.

Voorwaarde bij de ontwikkeling van het nieuwe product was dat het moest inspelen op twee marktontwikkelingen: de toenemende vraag naar natuurlijke voeding en de trend dat mensen steeds vaker op een dag kleine hoeveelheden eten in plaats van enkele grote maaltijden op gezette tijden.

Resultaat is ‘Say yes to No’, broodchips zonder geur- en smaakstoffen met echte stukjes kaas, paprika en ui. Van der Meulen investeert ruim 11 miljoen euro in het nieuwe product en ontving een subsidie van 200.000 euro van de provincie voor de ontwikkeling.

Bron: Dagblad van het Noorden