Veeverbeteringsorganisatie CRV komt naar de Dairy Campus

Veeverbeteringsorganisatie CRV komt naar de Dairy Campus. Het bedrijf realiseert nabij de Werpsterhoek een kernfokbedrijf met bijbehorende activiteiten. Dat heeft CRV aangekondigd in de ledenraad.

CRV gaat in de loop van 2015 beginnen met de bouw van de vestiging. Het heeft een agrarische locatie aangekocht van de provincie Fryslân. Op het terrein komen laboratoria, kantoorruimtes en stallen, waar 15 research- en laboratoriummedewerkers gaan werken. De vestiging van CRV houdt onder meer in dat ze de kern van haar Europese fokprogramma, de zogenoemde ‘Delta Nucleus’ naar Leeuwarden verhuist.

De Leeuwardense wethouder Henk Deinum reageert verheugd. “Met de komst van CRV naar de Dairy Campus wordt de positie van Leeuwarden als zenuwcentrum voor innovatie van de melkveehouderij versterkt. Naast hoogwaardige werkgelegenheid biedt CRV samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van onderwijs en onderzoek. Het bedrijfsleven speelt hierin een steeds duidelijkere rol. Ik ben daarom blij met de komst van CRV, zij kunnen ook als magneet richting andere bedrijven werken.” Gedeputeerde Johannes Kramer is trots dat CRV Fryslân als innovatieve zuivelprovincie op waarde schat en zich hier wil vestigen. “We verwelkomen een wereldspeler op het gebied van veeverbetering.”

CRV is een coöperatieve veeverbeteringsorganisatie die actief is in alle belangrijke melk- en vleesveegebieden ter wereld, waaronder de Verenigde Staten, Oceanië, Europa, Zuid Amerika en Zuid Afrika. CRV levert fokkerijproducten, informatieproducten en diensten die het management van de veestapel optimaliseren. CRV verkoopt haar producten en diensten aan professionele melk- en vleesveehouders in meer dan 50 landen. Het hoofdkantoor van CRV staat in Nederland. Het kernfokbedrijf in Leeuwarden vervult met de zgn. ‘Delta Nucleus’ een centrale rol in de fokkerij-activiteiten van CRV.

Bron: Gemeente Leeuwarden